Jeść po papiesku. Przepisy, anegdoty i wspomnienia z życia Benedykta XVI

Jeść po papiesku. Przepisy, anegdoty i wspomnienia z życia Benedykta XVI
ID produktu: 038027
Zapytaj o produkt
Przepisy, anegdoty i wspomnienia z życia Benedykta XVI Co należy jeść jako dziecko, aby w przyszłości zostać papieżem? Gdyby wybór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu wspomnień, anegdot i historii z życia Benedykta XVI i jego rodziny zawiera ona siedemdziesiąt przepisów na tradycyjne potrawy kuchni bawarskiej. Wspomnienia i opowieści osób, które znały Josepha Ratzingera i jego rodzinę, w zestawieniu z wyjątkowymi recepturami tworzą doskonałą całość, pozwalając zakosztować atmosfery prostego życia przesyconego autentyczną duchowością oraz mocnych, naturalnych smaków i zapachów bawarskiej tradycji. Książka zawiera także ciekawe opowiadania i nieznane anegdoty z życia Josepha Ratzingera oraz jego rodziców i rodzeństwa. Ute Plock to doświadczona kucharka i miłośniczka bawarskiej kuchni, która z pasją zebrała wiele tradycyjnych przepisów, łącząc je ze wspomnieniami i opowieściami osób, które znały Josepha Ratzingera i jego rodzinę w małym bawarskim miasteczku Marktl am Inn. Siostra Germana, oddając do dyspozycji swoje wielkie doświadczenie w opracowywaniu prostych, autentycznych receptur, wlała w tę książkę mądrość, którą może dać tylko wieloletnia praktyka kogoś, kto z pasją łączy w doskonałą całość duchowość i zdrowy rozsądek, wartości rodzinne i smaczne tradycyjne dania.
AutorSiostra Germana, Ute Plock
ISBN978-83-7660-223-3
Wydanie rok2011
Ilość stron224
ParametryFormat: 135x205 mm
Oprawatwarda
WydawnictwoJedność