ID produktu: 038033
W książce znajdują się oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od suflecików z kwiatami lawendy i kremu miętowego z porzeczkami po sfogliatelle ricce i czekoladowe zuccotto. Wszystko, co trzeba wiedzieć, by poczuć się w kuchni jak prawdziwy mistrz cukiernictwa.
Klasyczne rogaliki
Torcik z ricotty i grysiku
Frutta martorana
Ciasto z ananasami po kubańsku
Smażone ciasteczka kremowe
Schiacciata z winogronami
Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę?
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania ciast, ciastek i deserów
oraz ich najważniejszych składnikach
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.ISBN | 978-83-7660-802-0 |
Wydanie rok | 2014 |
Ilość stron | 96 |
Parametry | Format: 190x190 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawnictwo | Jedność |