Zioła w kuchni

Zioła w kuchni
ID produktu: 047828
Zapytaj o produkt
Książka ta to praktyczny przewodnik po tajemniczym świecie ziół. Autorka, bazując na wieloletnim doświadczeniu, pokazuje właściwości i przybliża działanie konkretnych ziół. Wyszczególnia, które są pomocne w stresie, które wspomagają układ nerwowy i wzmacniają układ sercowo-naczyniowy, a które mają działanie uspokajające i zbawiennie wpływają na trawienie. Równocześnie udowadnia, że kuchenna medycyna to zarówno pyszne potrawy, jak i ziołowe lekarstwa. W pierwszej części – „Zdrowe dodatki” znajdziemy inspirujące przepisy m.in. na octy, oleje i pesto czy miody, syropy i eliksiry. W drugiej – „Pożywne napoje” – np. na inspirujące ziołowe herbatki, napary i odwary. W trzeciej – „Lecznicze potrawy” – m.in. na pożywne śniadania i dania główne czy słodkie przekąski. Jest ich aż 157! Wiele z nich autorka przetestowała na najbliższych. Dla ceniących zdrową kuchnię.
AutorHolly Bellebuono
ISBN978-83-7797-763-7
Wydaniepierwsze
Wydanie rok2018
Ilość stron312
ParametryFormat: 16,5 x 23,5 cm.
Oprawamiękka
WydawnictwoEdycja Świętego Pawła